Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι 2 πλευρές...


    Άλλο ένα βράδυ που με προβλημάτισε πέρασε.Διάφορες διαδικτυακές συζητήσεις πήραν μέρος και κάλυψαν τις κενές ώρες στο σπίτι,μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Άλλες πιο σοβαρές,άλλες περισσότερο φιλικές και άλλες καθαρά στην πλάκα και στα πειράγματα.
    Αλλά εμένα ένα πράγμα με απασχολούσε πολύ και το σκεφτόμουν από νωρίς.
Το ερώτημα; Επιστημονικής φαντασίας, αλλά με βαθύτερο νόημα από ότι φαινόταν.
“Αν μπορούσες να γυρίσεις στο παρελθόν θα άλλαζες μερικές αποφάσεις που έχεις πάρει, και γιατί;”
    Προσπαθούσα να δώσω μια απάντηση που θα ήταν ειλικρινής τόσο για τον έξω κόσμο αλλά άλλο τόσο και για μένα. Είναι εύκολο να πεις κάτι και να κάνεις τους άλλους να το πιστέψουν αλλά τι συμβαίνει με τον εαυτό σου; Οι περισσότεροι από εμάς θα έλεγαν σίγουρα με μια γρήγορη σκέψη “ναι” ή “εννοείτε¨ ή με ειρωνικό ύφος “εσύ τι λες;”. Αν είσαι ένας από αυτούς, τους πολλούς, αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα και καλύτερα να σταματήσεις εδώ. Σε άλλη περίπτωση συνέχισε να διαβάζεις.
    Προσπαθούσα λοιπόν να φανταστώ τι τροπή θα είχαν πάρει τα πράγματα αν είχα ακολουθήσει διαφορετικό τρόπο σκέψης σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές. Δεν έχω μια σίγουρη απάντηση για το αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά σκεφτόμουν το γιατί έκανα τις κινήσεις που έκανα σε αυτό το Board Game που λέγεται Ζωή. Έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου από τότε; Έχω διαφορετικές απόψεις; Μπορεί και τα 2 αλλά μερικά πράγματα θα ήθελα να τα αλλάξω γνωρίζοντας και τις 2 πλευρές του νομίσματος τώρα πλέον. Δεν λέω ότι έχω μετανιώσει, όσο ότι η περιέργεια γι αυτό το διαφορετικό με τρώει αρκετά.   
    Αν υποθέσουμε ότι μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε όλα στην ζωή μας έχουν γίνει σωστά και όπως θα θέλαμε, έχουμε κάνει λάθος υπόθεση. Είτε έχουμε ακολουθήσει τον σίγουρο δρόμο είτε τον άλλον με τα ρίσκα, το πολύ τρέξιμο, και είμαστε ικανοποιημένoi δεν ξέρουμε τι θα είχε γίνει αν είχαμε αναμείξει τα 2 περάσματα ή αν είχαμε πάρει τελείως διαφορετικά.
    Όλα μοιάζουν τόσο αληθινά σήμερα χωρίς να ξέρουμε αν είναι. Σκεφτείτε το εξής απλό παράδειγμα για να το κάνω πιο κατανοητό.
    Έχουμε ένα νόμισμα στην τσέπη μας που όταν το ψηλαφίζουμε είμαστε σίγουροι ότι το νόμισμα μας είναι γνήσιο, αληθινό, και δεν μπαίνουμε στον κόπο να το βγάλουμε να το δούμε σαν επιφανειακοί άνθρωποι που είμαστε. Έτσι έχουμε την λανθασμένη άποψη για το νόμισμα μας.
    Επειδή ίσως να σας κούρασα με το παραμιλητό μου, αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις ή ίσως και παραπάνω, ανάλογα για τις πόσες μπορεί να δει ή θέλει να δει ο καθένας από εμάς. Αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και με το παρελθόν μας τότε έχουμε λαμπρόν μέλλον μπροστά μας, αλλιώς ας σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για να φτιάξουμε μηχανές για ταξίδια στο παρελθόν.

0 Ghost(s) have spoken...:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Designed By Blogs Gone Wild!